Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ >>>ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ!!!12/05/2015




Προς
Τον Δήμαρχο Μαραθώνα κο Ηλία Ψηνάκη

Κύριε Δήμαρχε,
το μεγάλο και εξαιρετικά επείγον πρόβλημα της «Ολικής Διαχείρισης των Αστικών Αποβλήτων»,  (ΟΔΑΑ) στο Δήμο Μαραθώνα» , (και στους άλλους Δήμους της Αττικής) τέθηκε από την επιστολή της νέας Περιφερειάρχου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών τον Σεπτέμβριο του 2014.
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής αγώνα Γραμματικού, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε τον Οκτώβριο 2014, να δημιουργήσει Επιτροπή ειδικών και ενδιαφερόμενων, για να εισηγηθεί σχετικά .
Η Επιτροπή σχηματίστηκε την 08/03/2015 και αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη-εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Δήμο, ενεργούς πολίτες και ειδικούς επιστήμονες.
Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις , η Επιτροπή κατέληξε σε τελικό πόρισμα αρχών,
προσαρμοσμένο σε Επιστημονικά στατιστικά δεδομένα της Περιοχής, την σύγχρονη Πανευρωπαϊκή Επιστημονική προσέγγιση του θέματος  αλλά και στην Γενική εισήγηση ΕΣΔΝΑ, για την  διαμόρφωση Οδηγού  Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων ,  με στοιχεία ρεαλιστικής αντιμετώπισης του επείγοντος προβλήματος συνολικά μεν, ως απώτερο στόχο, αλλά με την δυνατότητα και σταδιακής εφαρμογής (κατά κατηγορία), όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, με στόχο το κύριο έργο να υλοποιείται με δυνάμεις, προσωπικό και υποδομές του Δήμου, σε συνεργασία και ενίσχυση από την περιφέρεια.
Εν όψει της τελικής πρόσκλησης για υποβολή των σχετικών προτάσεων στην Περιφέρεια,
                                           ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 
και  παρακαλούμε να συμβάλετε στην προώθησή της για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό ,λόγω του αυτονόητου ενδιαφέροντος που συνδέεται και με τον κίνδυνο επικείμενης λειτουργίας των «εγκαταστάσεων» στο Γραμματικό, των οποίων την λειτουργία όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα αποτελέσουν καταστροφική εστία για το περιβάλλον, για όλη την περιοχή του Δήμου, αλλά και για όλη την Αττική.
Αυτονόητο θεωρούμε ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής ,είναι στην διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις ,διευκρινήσεις  ή συμπληρώσεις .

                                                                                   ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Κοινοποίηση :
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου                                                                                  (με την παράκληση να το κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη του ΔΣ)