Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018





Ο «ανίκανος και επικίνδυνος» Δήμαρχος…Ψηνάκης
και τα πρωτοπαλίκαρά του,
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το (έτσι και αλλιώς)
ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ Νέας Μάκρης,
με την ΑΠΟΦΑΣΗ (ν)τροπολογία
της «αποκοιμισμένης(;;;)» και [παραπλανημένης             ΒΟΥΛΗΣ των Ελλήνων !!!!
Υπάρχει Κυβέρνηση ;;; Υπάρχει ευθύνη ;;;
Η ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΘΗΚΕ … και η ευθύνη το ίδιο…
Ένα ΝΕΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ…
με Νόμο στη Βουλή…


Πολλά μπορεί κανείς να περιμένει από μια Δημοτική Αρχή , από έναν Δήμαρχο που χαρακτηρίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του (σχεδόν ομόφωνα), «ανίκανος και επικίνδυνος» μαζί με τα ελάχιστα πρωτοπαλίκαρά του  που του συμπαραστέκονται  «ηρωικά και ανιδιοτελώς» και μια Κυβέρνηση που τον στηρίζει αδικαιολόγητα… 
αλλά ότι θα επιχειρήσει να θάβει νεκρούς στο δρόμο ,
μοιάζει σχεδόν απίστευτο.
                                          …..Και όμως δυστυχώς είναι αληθινό...



η προετοιμασία στην άκρη του πάρκινγκ που αυθαιρετα μετατρέπεται σε χώρο ταφής ... 


             ...και η ταφή ,τετελεσμένη ...σε κοινή θέα .

               Αν καποιος οδηγός δεν προσέξει μπορεί να πέσει μέσα...

 

Με πρόσχημα και δικαιολογία την απροσδόκητη καταστροφή που επήλθε στην περιοχή με τους 96 νεκρούς , η Δημοτική Αρχή του Ψηνάκη, αλλά και προηγούμενων ,επειδή δεν φρόντισαν ΕΓΚΑΙΡΩΣ «δια την εξασφάλισιν των απαιτούμενων χώρων,  κειμένων κατ’ αρχήν εκτός σχεδίου πόλεως και μακράν κατοικημένων περιοχών δια κοιμητήρια…» όπως ορίζει ο  A.N. 582/1968 ( ΦΕΚ 225 τ. Α΄ ) ,ζήτησαν την επέκταση του «παράνομου» …αυθαίρετου  κοιμητηρίου που από χρόνια βρίσκεται στα όρια του κορεσμού, με μια όλους διόλου παράνομη νομοθετική ρύθμιση  (Τροπολογία φωτογραφία σε άσχετο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας), την οποία διατείνονται ότι στήριξε ο Εισαγγελέας του Αρείου  Πάγου με εισήγησή του, προφανώς πλανημένη και παρά τις σχετικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του παρελθόντος για το ίδιο θέμα… 

Και το επόμενο βήμα…ο Δήμαρχος .περιέφραξε τον δρόμο και το πάρκινγκ έξω από την είσοδο του νεκροταφείου και δημιούργησε τον νέο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ χώρο ταφής μέσα στο δρόμο ,με απλό συρματόπλεγμα ,για να θάψει κάποιον αλβανό ,όπως ο αρμόδιος υπεύθυνος του Δήμου διακήρυξε… (δες φωτό).

Και αυτά που απαιτεί και ορίζει ο Νόμος …πάνε στα σκουπίδια…(αυτά που δεν μαζεύει ο Δήμος)…Λέει ο Νόμος,   « … περιβάλλουν δε πάντοτε ταύτα δια φυτειών (δένδρων και θάμνων), επί ζώνης επαρκούς πλάτους…» και δεν εκτελούν ταφές σε επαφή με το κοινό συρματόπλεγμα…όπως η Δημοτική Αρχή και οι τοπικοί υπεύθυνοι έπραξαν…

Και συμπληρώνει ο Νομοθέτης και φυσικά υποχρεούνται να ΕΦΑΡΜΌΖΟΥΝ οι Δήμοι αλλά και η Βουλή  « Εφ` οιουδήποτε χώρου απαλλοτριουμένου προς ίδρυσιν νέου κοιμητηρίου επιβάλλεται να δημιουργηθή απαραιτήτως εντός της προοριζομένης δια τον σκοπόν τούτον εκτάσεως η ως άνω ζώνη πρασίνου,…» και  «Πέραν της ζώνης πρασίνου δημιουργείται οδός περιβάλλουσα το κοιμητήριον...».

 Φυσικά ΚΑΜΙΑ από τις προβλεπόμενες από τον Νόμο

 απαιτήσεις εν προκειμένω δεν καλύπτεται από

την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .

Αντιθέτως και σύμφωνα με την σχετική εξώδικο δήλωση διαμαρτυρία , πλήθους περιοίκων και δημοτών , προς όλους τους αρμόδιους, ιδιαίτερα προς τους ελεγκτικούς φορείς περιβάλλοντος και υγείας αλλά και τον πρωθυπουργό και την Πολιτική ηγεσία και την Βουλή ,η επέκταση αλλά και αυτή καθ αυτή η λειτουργία του κοιμητηρίου  είναι ολωσδιόλου παράνομη.

 

Οι αγανακτισμένοι πολίτες στο εξώδικο ισχυρίζονται:
««…Πολλές φορές, κατά το παρελθόν, έγινε προσπάθεια εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, όχι μόνον, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το προαναφερόμενο κοιμητήριο, αλλά με παντελώς αυθαίρετες ενέργειες επιπροσθέτως, ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και για το σκοπό αυτό, ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ, τα όργανα του Δήμου Μαραθώνα χρησιμοποίησαν κάθε μέσο…»»  
 επικαλούμενοι ενδεικτικά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις αρ. 3172/2007 Ειρ. Αθ., 10482/2007 Μονομ. Πρωτ. Αθ. και 8318/2012 Μον. Πρωτ. Αθ..
Όλα αυτά με μια πρωτοφανή μεθόδευση και παραπλάνηση αρμοδίων οργάνων και της Βουλής.
Και συγκεκριμένα:
«« Μετά από εισήγηση των άνω οργάνων του Δήμου Μαραθώνος επετεύχθη ΜΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ, να εισαχθεί και να ψηφιστεί τροπολογία ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (άρθρ. 55, τροπολογίας Υπουργείου Περιβάλλοντος, νόμος Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας…κλπ, Ν4559/2018), υπογεγραμμένο από τους δεύτερο (Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Σταθάκη), τρίτο (Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκρ. Φαμέλλο), τέταρτο (Υπουργό Εσωτερικών κ. Παν. Σκουρλέτη), κλπ, (το οποίο νομοσχέδιο αφορά τους πυρόπληκτους κατά τη γνωστή πρόσφατη τραγωδία) και με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ της επείγουσας ανάγκης ταφής τω άτυχων θυμάτων… (Σημειωτέον ότι, ήδη έχει σχεδόν περατωθεί ο αριθμός των ενταφιασθέντων και επομένως δεν ισχύει το επείγον).»»
««Και φυσικά όλη αυτή η παρανομία εκτελείται χωρίς την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού (Αρχαιολογία), , βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας, περιβαλλοντική μελέτη, μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, ειδική τεχνική μελέτη με τεχνική έκθεση, χάρτες, φωτογραφίες κλπ, ελλείπουν χώροι για την εξυπηρέτηση του κοινού, μελέτη διάθεσης αποβλήτων, εσωτερικός περιφερειακός δρόμος κλπ, κατά σαφή παράβαση του ν. 2508/97 και της υπ’ αρ. 26882/5769/98 Υπ. Απόφ., κλπ.
Επομένως, με βάση τα παραπάνω, ειλικρινά απορούμε, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, με αυτή τη σωρεία παρανομιών να νομοθετεί η Πολιτεία ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία διαλαλεί με όλους τους τόνους ότι «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» και θα καταργήσει την αυθαιρεσία … !!!  »»

 ένα ΑΚΌΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ με Νόμο!!!

Νέα Μάκρη 17/08/2018


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
      ΦΥΣΙΚΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ MSc
     ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
          ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Α'
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
        ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
e-mail:     konkoulouris@yahoo.gr